luni, 2 iunie 2008

Culori (repriza 2)

Răspunsurile Deroudului, şi contraofensiva personală.

Maro havan
Patanie: esti negru de meserie si te trezesti dupa o noapte wild, din care iti aduci aminte doar ca soarele a apus, in mod straniu, inspre vest. Langa patul gri zmotocel, ce se afla in jurul tau, gasesti una bucata negresa, relativ rotunda, cu un trabuc maro havan, dolofan, in - gura. Daca inca nu intelegi problemele existentiale la care ar trebui sa cugeti, iti reamintesc faptul ca esti de culoarea maro havan, dragul meu.

Dumneata ai instinct de conservare?.. Întreb aşa, fără motiv.

Roşu tiţian
… sau Tizian, hehe.
Si ca tot veni vorba despre culori denumite dupa marii artisti care le-au dat nastere - sa nu uitam tricourile Negru Salam, cu “de Puta Madre” pe spate. Pardon, pe la spate.

Ba tiŢian, termenul face parte din brandul fufelnic caracteristic codanelor vopsite în astă culoare.

Din seria „..după autori celebri”: cum ai defini culoarea scrisului de pe acest tricou?




Somon
Nu obiectez asupra culorii trendy, intrucat performantele noastre cromatice sunt subiectul disputei. Dar ca peste de lux? Faliment??! T’es naive, voyons… Un peste de lux este jenant de profitabil.

Dacă demoazelă-ta pohteşte de 4 ori pe săptămână să pape, par example, somon gătit după ultimele trenduri în materie..

Roz stins
O bere si de la mine celui care va aduce dovezi irefutabile (sau re-futabile) despre existenta acestei culori. Gentile, pantofii si bijuurile nu se considera dovezi, decat daca li se da foc si se fotografiaza dupa ce sunt stinse, si inainte, pentru a proba 1) ca erau roz si 2) ca acum sunt stinse.

Pregăteşte berea. Baxul.
N.B. Un fost cearşaf alb, mâzgălit la spălat într-o nuanţă de roz indefinibilă, nu se pune ca probă.


Corai
(Un fel de portocaliu mai cochet şi cu bun simţ.)
… decat mine, desigur. Pfff… !! Poi sa-i ceri lu’ Corai asta inghetata si plimbare prin parc data viitoare!
Eu o sa stau acasa, si o sa studiez imperecherea intre portocali (ca mine) si portocale. Da, stiu, sunt un porcocal. Raraito!


În comunism pentru mult mai puţin decât un atentat împotriva autorităţilor se putea face puşcărie. O cură de asimilare a Corai-ului nu ţi-ar strica, bag seamă.
În privinţa portocaliului, cea mai diafană nuanţă e cea a unor kilograme de portocale nu foarte coapte (n.r. tari), aruncate cu aplomb pe un perete alb sau un parbriz imaculat. Nuanţe rafinate au şi aşa-numitele BLOOD oranges.


Cafea cu lapte
Depinde desigur si de destinatie. Daca bunaoara, este “cafea si breakfast aduse la pat, Pisi” nici macar nu se cheama sclavagism, ci dresaj. Poate insa sa fie cafea destinata unei transformari moderniste, pe furis, a unei rochii culoarea ierbii intr-o rochie culoarea zgurii. Ma-sii. C-asa-i in tenis.

Câtă dezinformare.. Dresajul cu lesă lungă se numeşte fericire pământească.
Şi-apoi – un bărbat nu are niciodată atâtea cămăşi pe câte hăinuţe are o doamnă, aşa încât redecorarea tuturor cămăşilor lui cu adieri de ojă, mascara rezistent la apă (găseşti în dicţionar), suc de coacăze, etc, va fi cu siguranţă o dramă cromatică mult mai mare decât în cazul câtorva rochii (din zecile existente), redecorate de o mână criminală.
Şi pentru bluff-ul de la fileu: dovada cum că poţi identifica numita culoare „a ierbii”?..


Grej
(Un beige care a băut bere după vin în seara precedentă.)
O rectificare : acesta este “grej bleah”. Exista si “grej miorlau” - asa este pisica mea - atasez poza drept dovada…

De regulă, dacă te muşcă ceva, probabilitatea cea mai mare e să fi fost ceva de sex feminin. Iar dacă respectiva entitate are de regulă ochii gri-verziu, în momentul dinaintea muşcăturii cromatica se schimbă cu siguranţă în „grej”.

Verde petrol
E… Costello, Costello … Ti facio o propunere pe cari non poi refuzare… Va fa’n (beeeeep). Io am instalatto artileria anti-vrabie. Tutto che vola peste la mia machina (il nuovo Opel Maranello Miocardo Firfirello) si facia materiallo per gli perne, subito.

Va fanciulla..suave fanciulla? Artileria dumitale anti-vrabie te protejează şi de culoarea gălbui-alb murdar a ouălor răsclocite ajunse pur în-tâm-plă-tor pe maşină? O nuanţă şi mai rafinată se obţine prin amestecarea omletei respective cu niţică… da las că te prinzi tu.

Vişină putredă
(Nuanţa cămăşii tale albe (după o tentativă eşuată de albire), în urma proximei frâne intenţionat-bruşte pe care o vei pune din pură plăcere, spre ofuscarea următorului şofer idiot care te-o călca pe bătături. Modalităţile de producere a acestei nuanţe - încă nedezvăluite, dar cu siguranţă multiple.)
(Orice asemănare cu o ameninţare în public este complet intenţionată şi intră sub incidenţa clasicului „ţi-am zis io!. nu m-ai ascultat!..”)

Eh, daca nu e cu sambure…

Evident că fără sâmburi. Aceştia se strâng grijuliu şi se utilizează la fosta puşcă cu aer comprimat (actuala „cu sâmburi”). Rezultatul poate fi o paletă cromatică generoasă de nuanţe violet-vineţii sau maroniu-opalescente, în funcţie de tipul de ţesut sau ţesătură ţintită.

Azuriu
Posibil sa fie corect, insa e de retinut ca eu inca dorm, si sunt fericit, in vis, iar realizarea realitatii crude se face de catre colega (sau colegele) din pat. Admit totusi ca exista posibilitatea ca azuriul din visul meu sa se transforme in final in maro havan …

Recomand perfuzii constante cu somnifer. Da şi când te-oi trezi… :D

Prăzuliu
Sincer, nu mi se pare. Este o culoare neaosa olteneasca. Acuma, la ce nivel de imperialism ati ajuns, (fufelor), imi imaginez ca vi se strepezeste retina sensibila si la sarmaliu, si la black-zaibar, si la jaune-mamaligue. Sta-v-ar lentila de contact pe ochi!!!

Mămăliga proaspăt turnată din greşeală pe mâna „colegului”?

Indigo
E, las’ Marghioalo, ca blondele mele stie ca pentru ele ma incaier cu oricine… Doar sa pupe ele si trece. Ca atare, o sa beau in cinstea ta o sticla de vodca, pe care am ascuns-o in acvariu, numa numa sa pot si eu dormi cilivizat cu tine-n pat far’ sa ma spariu. Hic! ptiu, Sic!

Vodcă, hai? Preşul e în zăpadă, totuşi.

Culoarea fildeşului
(Ceva cam ca culoarea untului, dar totuşi nu alb murdar, şi nici beige pal. Trebuie o schemă.)
Ba nu, nu trebuie. Deschizi gura si te uiti in oglinda. Ala e fildesul. Unele animale sunt vanate pentru el. Zi mersi.

Uitasem două culori. Verzuliu-crocodil şi alb-colţ mârâit de tigroaică.

Banan (Variantă: roz-banan)
… sau mangaierea unui material roz, finut imblanit, cu o banana tanara si viguroasa… de unde si numele “roz-banan”…

Foarte rafinată este şi nuanţa de banan-bătut.

Turcoaz
Nu, chiar imi propusesem sa fac misto de fufa proasta de la Cellini - care s-a uitat la noi, cand ni l-a aratat, ca si cum facea asta doar pentru ca scrie in job description-ul ei, dar nu-si imagina altfel ca am avea finetea (si desigur banii) pentru a aprecia ceva atat de sublim. M-am gandit sa trec in fiecare zi pe acolo, sa cer sa vad colierul si sa intreb politicos cat mai e. “Ah, tot 14.600RON? Da… Ma scuzati, cat inseamna asta in Euro? Dar in Lire Sterline - nu va deranjez nu? - atata doar ca am mai multe conturi in valute si n-as vrea sa intru in vreun depozit de investitie pentru un maruntis de-asta… Dar n-aveti cumva modelul asta si cu turcoaze rosii? Haideti domnisoara, lucrati la Cellini si nu stiti ce-s alea? Din Groenlanda, acolo sunt minele de turcoaze rosii, langa ecuator - foarte rare si scumpe, fiindca e periculos, cum te apleci sa ridici turcoazul, sare crocodilul pitic de Groenlanda si te musca de fund.”

Oricât ai fi de muiere, trebuie să admiţi că dacă barbatu dumitale, oricât de Bill Gates ar fi, ar da o asemenea sumă pe o dudădintr-aceea,e suspectabil fie de implozie a sinapselor, fie de o mega trădare blond-nisipie – doar o culpă enormă poate justifica o asemenea cheltuială dementă.

Culoarea vântului turbat
Varietate cromatică, musai de recunoscut în privirea unei cocoane. Joacă rolul focului de avertisment sau al tocului tras în fluierul piciorului pe sub masă.
… sau culoarea gandului iute, care-ti fluiera una inapoi, tot pe sub masa, de-ti vine sa te trombonesti pe tine si ti se incruciseaza ochii peste nasul inverzit brusc.

Cer scuze. Pesemne stimatul domn nu a avut încă plăcerea de a experimenta o asemenea mostră de picior pe sub masă. Ştiu pe cineva care va fi extrem de încântată şi voluntară în a vă rezolva problema, eficient şi iremediabil.
________________________________________

N. Red. La atacurile subliminale referitor la blondul nisipiu ambasada decide să nu răspundă – verbal.

2 comentarii:

Anonim spunea...

hahahahha:) you made my day , pumpkin :):) luv'ya :) U missed the " blue chilot":):):)( T-short of the lions :):)
J.

Aky spunea...

Pumpkinu' amarat de numa 50 kg multzameste :D
Deroudul a luat-o inainte, insa pe partea de rosu chilotziu
(http://bezdomny.wordpress.com/2008/05/28/culori/).

Iar tricoul cu leul.. hehe... cap d'opera proprie, facuta pentru iubi meu :D