luni, 2 iunie 2008

Culori

Domnul Deroude a luat viteaz torţa luptei în mână şi decis să rupă tăcerea asupra unui subiect tabu: cromatica, în viziune feminină şi masculină.

Ce Doamnă adevărata nu s-a confruntat vreodată cu incapacitatea bărbaţilor de a vedea lumea în mai mult de "16 culori standard"? Bleu nu e turcoaz şi nici albastru electric, iar despre nuanţele de roşu şi roz s-ar putea scrie biblioteci întregi. Dar ei n-are organ de simţ pentru asemenea fineţuri.


În spiritul aceleiaşi lupte de clasă, mai întâi o citare adnotată a culorilor ridicate la fileu:


"Jaune pipi : culoarea unui pantalon alb langa un catel; 5-10 minute
Gri zmotocel : camasa alba, pat de dimensiuni generoase, partener(a); minim 30 minute

Bancheta din spate, bătaia lanternei cu aromă de amendă de pe cămaşa lui înţepenită în zbor deasupra capului, pot genera acest efect cromatic.

Vert l’herbe de la vache : dupa cum spune si numele, este culoarea pe care o capata turul pantalonilor unei vaci care se aseaza pe iarba (fresh) si se fatzaie razand ca fraiera.
.. şi a pantalonilor fraierului în braţele căruia se aşează toanta ulterior.

Roz pipitz : ultimul racnet; de fapt asa se si recunoaste in natura - se ia o pipitza si se plimba (de zgarda) prin fata vitrinei; la aceasta culoare, racneste entuziasmata (si adesea pentru ultima oara).
Modalitatea ineluctabilă şi ireversibilă de ucidere instant a mai multor bărbaţi simultan.

Rosso Mermelello : se regaseste pe Loganuri tunate cu marca Fellari in fata si Porche in spate.

Mauveige : o cravata mov si o salata de ton cu sos de mustar; 20 minute, plus eforturile ulterioare

Olive (varianta oaie) : un … hehe … fel de negru
„Pisi, dragule, ai făcut-o de măslină, trebuie să vorbim..”.. nu sună rău..

Maimutziu deschis : culoare postmoderna - o rodie malaiatza care pica din pom, vazuta de dedesubt de o maimutza care o priveste bleaga, cu gura deschisa (pentru maimutziu inchis, maimutza inchide gura)
Deci fără atac la persoane!
Complet nelegat de subiect: cele două perechi de pantofi pe care le-am au tocuri de 7.5, respectiv 8 cm, ascuţite şi metalice.

Fugariu “maidanaise” : o culoare saltareata, excelenta pentru conditia fizica, de natura sa provoace rapid arderi de calorii intense

Cenusiu jigarel : culoarea tipica a zapezii albe, imaculate
Culoarea unui tricou (iniţial) gri, pe care în mod intenţionat pasagerul din dreapta a turnat nişte iaurt. Caz real.

Sobolaniu “tu es foutu“ : o culoare specifica de ten
Ten feminin, desigur. Tenul masculin poate ajunge doar la nuanţa spălăcită de pământiu-iubi-ce-faci-cu-fălăleţul-ăla-în-mână?!

Green Mooch : culoare pentru lucruri care se atarna in nas, in Marea Britanie."


Dacă nu poţi con/(în)vinge duşmanul de clasă, zăpăceşte-l. Cu promisiunea de a face cinste cu aspacardinul şi palmele de trezire din leşin, cu smerită parşivenie îndrăznesc să prezint o mică informare şi asupra altor realităţi îndeobşte ignorate.

Maro havan
Culoare sexy, a dolofanului trabuc susţinut alene de buzele unei negrese dodoloaţe, despre care te temi că-ţi va reaminti live celebra păţanie.

Roşu tiţian
Culoarea părului unei cucoane de care şi-a bătut joc un her stailist.

Somon
În ipostaza de peşte de lux sau culoare trendy, deopotrivă semn distinctiv al bărbatului condus de consoartă spre faliment.

Roz stins
Nuanţă belea, fără drept de existenţă din perspectivă masculină. Generează irascibilitate atunci când reclamă musai genţile, pantofii şi bijuurile cele mai golitoare de conturi.
(O bere celui care va aduce dovezi irefutabile despre existenţa unui hominid masculin care să recunoască şi mai ales agreeze această culoare.)

Corai
Un fel de portocaliu mai cochet şi cu bun simţ.

Cafea cu lapte
Culoarea înrobirii. Prima cafea cu lapte adusă la pat marchează începutul sclavagismului şi deschide drumul spre transferul subtil de la „maşina mea” spre „maşina şi conturile noastre, Pisi”.

Grej
Un beige care a băut bere după vin în seara precedentă.

Blond nisipiu
Principala sursă mondială de producere a verdelui acid.

Verde acid
Culoarea ultimei priviri pe care o vede un Ghiţă, după ingerarea ingenuă a plutei arse strecurate subtil în băutură şi înainte de a realiza (în goana disperată spre toaletă) legătura dintre numita privire verde acid şi propria-i infam-nevinovată privire de mai devreme către blondul nisipiu de la masa alăturată.

Verde petrol
Culoarea banilor şi a bunăstării. În fapt a căcărezei de vrabie de pe cămaşa mumos călcată pentru board-ul de la prânz, însemn distinctiv al baftei care va sugera şefului (dacă e un om simţit) să se simtă de-o mărire sau primă.

Vişină putredă
Nuanţa cămăşii tale albe, dragul meu (după o tentativă eşuată de albire), în urma proximei frâne intenţionat-bruşte pe care o vei pune din pură plăcere, spre ofuscarea următorului şofer idiot care te-o călca pe bătături. Modalităţile de producere a acestei nuanţe - încă nedezvăluite, dar cu siguranţă multiple.
(Orice asemănare cu o ameninţare în public este complet intenţionată şi intră sub incidenţa clasicului „ţi-am zis io!.. nu m-ai ascultat!..”)

Azuriu
Nuanţa splendidului cer senin de vară, în timpul visului în care, fericit, găseşti în sfârşit un boschet în plin deşert, spre alinarea ofului tău presant de după trei beri.
Erată: Culoarea există doar în acea parte a visului în care încă nu ai realizat că boschetul uşurării tale e un vis, iar realitatea crudă e patul – moment în care azuriul se transformă în nuanţa bleuăleuşivaidemine.

Prăzuliu
Instrument de strepezire a retinei, culoare pisicoasă şi fufelnică.

Indigo
Dovada clară, carnală şi de neascuns (că e pe ochi) a faptului că ai comis-o cu ceva în seara precedentă şi, după tigaia aterizată în cap, ai mai şi dormit pe preş, „învelit cu fata de la pagina 5”, pentru a cita un clasic în viaţă.

Culoarea fildeşului
Ceva cam ca culoarea untului, dar totuşi nu alb murdar, şi nici beige pal. Trebuie o schemă.

Banan (Variantă: roz-banan)
Culoare păgână, indescifrabilă şi uşor odioasă. În acest caz, până la lămurirea provenienţei adevărate, aprob că este o nuanţă care se poate obţine şi prin mângâierea unui material alb cu o banană trecută de prima tinereţe.

Turcoaz
Culoare normală, recognoscibilă chiar şi de către bărbaţi, todo bien. Mai puţin preţul colierului de turcoaze s-i-m-p-l-e, fără niciun chil de platină pe lângă, jur, în valoare de 146 milioane lei vechi, la Cellini din Mall, 'ca-ţi-aş !!

Culoarea vântului turbat
Varietate cromatică, musai de recunoscut în privirea unei cocoane. Joacă rolul focului de avertisment sau al tocului tras în fluierul piciorului pe sub masă.


Pentru cei cu nervi tari, care vor să înţeleagă mai bine lumea feminină din jurul lor, există un mic-mic compendiu de specialitate.






4 comentarii:

pantacruel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pantacruel spunea...

Daky-va la o parte, a revenit balzacova! :)))

cred ca ai uitat o culoare importanta din paleta 'in the mood for love', si anume nuanta...
'my blueberry nights' :)

Aky spunea...

Hai bonjour - dar gresesti, moncher. Blueberry e o culoare bann-uita, intrucat suna a blackberry, un gadget de comunicare wireless pe care am o pica personala.

In plus, paleta asta cromatica e "in za muud for uor" :D.

Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.