joi, 10 aprilie 2008

Acum

- Ce mai face X.?

- Bine , cu treburi..
...
- A murit ieri.


Două răspunsuri banale. Unul neinteresant. Celălalt tardiv.

Un univers incomensurabil de neputinţă între ele.


Şi parcă o atingere uşoară pe umăr, de reamintire că Acum trăieşti o banală clipă pe care cândva o vei dori cu ardoare să revină, dar va fi trecut, şi nu o vei fi folosit bine.


Măcar dacă durerile ne-ar trezi.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Marile dureri de trezesc... uneori prea tarziu, alteori prea devreme. De cele mai multe ori prea brutal si atunci realizezi k durerile tale sunt mai grele, mai... dureroase pt ceilalti dekat pt tine... Cred k asta e cea mai mare durere!

Aky spunea...

Marile dureri le ducem singuri. Chiar daca cineva drag ne tine in brate atunci. Intr-un fel e inutil, in alt fel insa inseamna enorm.

Salam Alekum, oaspete nou.

Anonim spunea...

Da. Le ducem singuri, dar poate de aia sunt mai grele, pt k in durerile noastre ii tragem dupa noi si pe cei dragi, dar si pt k neputinta lor de a ne ajuta ii doare...

meplusmyself spunea...

Recomand "Inca o zi", Mitch Albom, ca sa aflam ce pierdem.
Extras:"...stiti ca nu va puteti petrece intreaga viata adunand zile, dar niciuna nu va compensa lipsa celei pe care ati vrea sa o primiti inapoi.
Dar daca ati primi-o?"

Anonim spunea...

...........
In this world of ours we all are mortal,
Copper leaves from maples gently slide
Ever blest was I do be accorded
Time for blossoming before I died....

alexedi spunea...

pe mine marile dureri pe care le duc si cele care vor urma (si mai ales certitudinea ca vor urma) MA PARALIZEAZA.

Anonim spunea...

Doare mai tare cand cei din jur trebuie sa indure (si ei) durerile noastre... Si doare sa fim vazuti suferind de catre cei care tin la noi mai tare dekat durerea fizik a unei boli.

Aky spunea...

Paralizia asta e cel mai mare dusman, Alex (welcome, apropo). Impartasim aceeasi groaza. Eu incerc sa o tratez privind in ochi cat mai adanc si cu cat mai multa bucurie momentul Acum. Si refuzand sa-mi fac prea multe asteptari sau proiectii catastrofice.

T.o.,
Asta e o mare arta, probabil. Sa alini suferinta celui de langa tine tocmai atunci cand tu esti plin de propria-ti durere.

Windwhisperer,
:)..

Anonim spunea...

Nu stiu dak e o arta, stiu k eu imi fac griji in primul rand pt cei din jurul meu si cel mai tare ma doare k trebuie sa ma vada suferind si k sufera si ei odata cu mine. Durerea mea e fizik, dar tristetea lor din cauza mea doare si mai tare... in suflet.