vineri, 11 ianuarie 2008

I Will Survive

Cine râde de sine însuşi are o sursă constantă şi veşnic nouă de amuzament. (Vorbă Zen).

Râsul, iubirea şi ciocolata au ceva în comun. Dau drumul şuvoaielor de endorfine şi descătuşează zâmbetele, încătuşând pelinurile din suflet ca într-o închisoare a îngerilor. Şi sunt printre cele mai puternice medicamente cunoscute.

Să supravieţuieşti unei dureri de magnitudine 9, unei căderi, fiecărei zile cu micile ei enorme munci de Sisif, înseamnă să poţi merge înainte cu sufletul limpede, cu zâmbetul la butonieră şi privirea însetată să soarbă frumuseţe şi dragoste din jur.

Să te bucuri din toţi rărunchii sufletului, fie el şi şchiopătând.

Să ai zâmbetul luminos al lui Chaplin ridicându-se din praf şi salutând ridicolul, umilinţa, dezastrul cu un lejer şi splendid chapeau!

Să poţi să te priveşti râzând de tine însuţi, de vânătăi, ciuful zburlit, mutra-ţi bleagă şi oropsită, ochii cât cepele, de mila ce te cuprinde de amărăşteanul ăsta din oglindă.


A supravieţui înseamnă să-ţi faci din toate o treaptă de înălţare.

Râsul şi bucuria sunt pârghiile unui lift supersonic.


4 comentarii:

greenfield spunea...

Adevarat grait-ai, eu adaug la lista de lucruri care ne tin pe linia de plutire, muzica si aromele de tot felul, ca sunt naturale, ca sunt fabricate, frumos sa miroasa!

Aky spunea...

Adevarat, doamnaCamp VErde. Doar ca trebuie sa stii cum sa folosesti si muzicile, si aromele, si tot ce/pe cine ai imprejur pentru a te ridica. Mult deasupra liniei de plutire. Nu sa ne taram pe aceasta linie, ci sa zburam deasupra ei.

Vorbe frumoase, dar goale, ar spune unii. Cine are cicatrici pe suflet si a reusit sa si le vindece va inteleg insa mai mult de atat.

Anonim spunea...

Un necunoscut - ne ştim doar virtual -, care vrea să-mi dovedească faptul că-mi este un Prieten din umbră, mi-a trimis link-ul spre această postare.
I will survive - este "imn"-ul meu personal de pe la 18 ani. Nu am auzit niciodată o interpretare a melodiei la vioară şi pian!
Sănătate, tuturor!

Aky spunea...

Multe depind de interpretare. Cum interpretam partitura vietii pe instrumentul disponibil.

Cele bune, asemenea si pseuso-necunoscutului si ardeleanului prieten din umbra.